Ontspannen met Vervelende Emoties - Vrijmaker Company

Ontspannen met Vervelende Emoties

Hoe zij leerde ontspannen met vervelende emoties

Ze zit tegenover me. 

Een gewone hardwerkende vrouw en moeder, die actief  was als huisartsen ondersteuner, sportte,  sociaal betrokken was en verder een prima jeugd heeft gehad.

Ze komt bij mij in een training om rust te vinden, 3 jaar na een infectie waar ze maar niet van hersteld en haar de nodige ongemakkelijke gevoelens heeft bezorgd. Ze zit in een spiraal waarin veel activiteiten ondertussen zijn wegvallen. Ze geniet niet meer. Onzekerheid, angst, twijfel of het wel goed komt, de nodige frustraties en spanning op de borst, hoofdpijn en slecht slapen zijn een paar dingen waar ze mee worstelt.

 

We gaan een paar sessies aan de slag en ik ondersteun haar te onderzoeken wat voor patronen er spelen in haar in relatie op het ongemak. We staan stil wat voor betekenis ze de ongemakkelijke gevoelens geeft, en welke emoties ze hierbij ervaart. Daarna onderzoeken we waar de koppeling met het emotionele geheugen bij een herinnering is ontstaan.  Ik laat haar ervaren dat het vechten tegen de gevoelens hier en nu geen zin heeft. De stress die het vechten tegen het ongemak geeft veroorzaakt dat haar systeem nog meer ontregeld raakt. Haar lichaam voelt zich steeds onrustiger, de spanning neemt alleen maar toe en de gewenste activiteiten nemen af.

Gelukkig heeft ze ervaren dat er een manier is dit patroon te doorbreken. Ze hoeft namelijk niet te vechten tegen haar onzekerheid, twijfels, frustraties enz. Ze hoeft ook niet krampachtig en tevergeefs te proberen om van de vervelende gevoelens af te komen door maar te blijven zoeken naar allerlei manieren buiten haar.

Ze heeft kunnen leren hoe ze ongemakkelijke gevoelens als neutrale sensaties en energie kan ervaren. Dat de betekenis die ze gaf aan de gevoelens oud zijn. En als gevolg daarvan komt haar zenuwstelsel uit de fight/flight en bevries-modus. Ze ervaart weer rust en kan eindelijk weer ontspannen, mét ongemakkelijke gevoelens op haar pad.

 

Ik zie haar gisteren weer. Ze zit tegen over me en na een korte meditatie kijkt ze me aan. Een zachtere blik, ontspannen schouders en een glimlach.

Ze zegt : “ Wat voel ik me zoveel rustiger de afgelopen weken. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst en heb ontdekt waar ik in het hier en nu van geniet en energie uit haal. Ik slaap weer beter en wat ik eerst als bijzaken zag zijn nu helemaal geen bijzaken meer… weet je het  is gewoon goed en het komt goed!”

Ik ben er zo enorm dankbaar voor dat ik mee mocht lopen op haar pad en haar mocht ondersteunen bij haar ongemakkelijke gevoelens om dit te bereiken. En ik zie het dagelijks gebeuren! Dat is waar ik elke dag mijn bed voor uitkom.

Lieve moeder,
Lieve vrouw,
Lieve jij,

Wil jij ook leren hoe je kunt leven mét onzekerheid, frustraties , twijfel maar zónder de last in de fase van je gezin en werkende leven? En ben je bereid om tijd en ruimte te maken voor jouw gevoelens ? Om JA! te zeggen tegen je ongemak zodat de onzekerheid, zorgen, twijfels en frustraties geen invloed meer hebben op de keuzes die je maakt om jouw waarden te volgen? En wil je ook ontdekken wat voor krachtige verborgen dingen er in je liggen waar je energie uit haalt?

We werkte met tools uit de Mindfulness en zetten Integral Eyemovement Therapy in die haar terug liet  gaan naar het verleden en de emotionele koppeling losmaakte. (Klik hier als je er meer over wilt weten). Een krachtige aanvulling op elkaar.

Warme groet,
Anneloes van Vrijmaker Company

 
Scroll naar top
Vrijmaker Company draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders