Dit zijn dé 2 redenen waarom je ochtend ritueel soms zó verloopt - Vrijmaker Company

Dit zijn dé 2 redenen waarom je ochtend ritueel soms zó verloopt

Dit zijn dé 2 redenen waarom je ochtend ritueel als Moeder soms zo verloopt

Lieve gedreven Powervrouw,

Herken je dit ook ? Misschien vandaag of andere ochtenden…Met een schok wakker worden. De wekker die gaat. Opstaan…de badkamer in, je plasje doen. Denken wat je vandaag allemaal moet doen. Wat de kinderen op de planning hebben. Even een snelle uitwisseling met je hubby. Douchen, je kind(eren) wakker maken, brood smeren, spullen pakken, tanden poetsen. Dit alles met een tempo erop. Je ziet jezelf lopen. Kind(eren) laten eten, tussendoor zelf iets eten, net geen tijd vandaag om je (wel voorgenomen) gezonde smoothie te maken dus maar slurpend aan je koffie of thee. Je hoort de kinderen roepen, mama waar zijn mijn gymspullen, ik ben moehoeee, heb geen zin in school, waar zijn mijn…. Je loopt heen en weer. Spullen zoeken alles pakken, zorgen dat iedereen in actie komt en doet wat hij moet doen. Afscheid nemen, nog even gehaast zoeken naar je sleutels als je pech hebt. Heb ik alles? Een kus gegeven en gekregen, soms amper in aandacht gevoeld. Auto in of snel op de fiets. Met enig tempo erop richting je werk of andere afspraken. Al denkend over de acties die liggen, of soms nog even terugblikken op het ochtend ritueel met een prettig gevoel of enige frustraties. Of je bent zo onderweg al nadenkend over wat er allemaal nog komen gaat. Je vraagt je soms af was ik maar net iets eerder vertrokken. Op je werk of afspraak aangekomen, net op tijd en bijna geautomatiseerd aangekomen omdat je in gedachten verzonken was. Je werk dag kan beginnen…

Voor mij maar ook vele anderen die ik spreek is deze ervaring echt niet uniek ! Veel hardwerkende moeders van ons ervaren dat het leven soms wat gehaast en bijna aan ons voorbij gaat. Er zijn ook momenten dat dat niet zo voelt,  maar ergens als je bewust kijkt naar jezelf toch ook te vaak nog wel.

Wat zijn de 2 redenen waarom we zo doen ?

Ten eerste....We worden opgeslorpt door het denken en doen. Denken aan toekomstplannen, je zorgen makend over een en ander. Daarbij komt nog de onaangename gebeurtenissen en je verleden die achter je liggen en zich dikwijls op hun manier in je hoofd laten horen en je gedrag hier bepalen. Gepaard met bewuste of onbewuste gevoelens. Gedachten aan het verleden en de toekomst houden ons soms zo in de ban. En vaak is dit ook zo gewoon dat we het juist helemaal niet doorhebben.  We doen dit onbewust en het is normaal geworden. Soms zijn we ons wel bewust van onze patronen maar is het ergens toch nog iets wat we nog niet helemaal doorhebben. Het is zo vertrouwd om het zo te doen dat je vaak niet beter weet. Echter we ervaren hierdoor vaak meer stress  in het moment zelf dan nodig.

Ten tweede….Vaak doen we dit omdat we het idee hebben dat het ‘hier’ niet voldoet, haasten we ons om zo snel mogelijk ‘daar ‘te zijn.  We denken dat het nodig is voor ons welzijn en onze kinderen. Als ik maar meer dit en dat….We geloven allemaal dat het om de hoek beter is. Dat we meer moeten doen en we ons dan goed voelen. We lopen zo ongemerkt met meer stress en haast rond dan we soms willen. We lopen rond in onze gewoontepatronen en we vergeten naar ons hart te luisteren en gewoon simpel en eenvoudig te leven. Om toegewijd te zijn aan simpel weg wat van betekenis is voor je. Zo ook in zo’n ochtend ritueel.

Het is echt best moeilijk om simpelweg eenvoudig mindful toegewijd te doen en vol te houden wat je voor ogen had. Het is ook heel normaal. Het is een menselijk iets.  Anderzijds liggen er mogelijkheden om het anders te doen. Om aspecten te leren hoe je bewust kan leven in deze fase van het gezin en werk waarin je nieuwsgierig onderzoekt en ruimte maakt voor alles wat ongemakkelijk en fijn is en je er een relatie mee aan kunt gaan. Hoe je je kunt gedragen naar wat voor jouw waardevol is met je gedachten, je emoties, herinneringen, jouw geschiedenis, gewaarwordingen enz. Als jij net als ik en vele moeders en vrouwen hier meer over wilt weten en je gewoontepatronen wilt leren kennen, rust en kracht wil voelen, je haast wil verminderen en van de levensfase gezin en werk een onvergetelijke liefdevolle en bewuste tijd wil maken kun je altijd; 

  • een gratis (kennismakings)gesprek aanvragen
  • en/óf mijn blogs en post in de gaten houden op facebook en instagram (Vrijmaker Company )voor meer tips 

Ik wens je een mega bewust ochtendritueel morgen die helemaal past bij jouw verlangens,

 Lieve groet, Anneloes van Vrijmaker Company

Scroll naar top
Vrijmaker Company draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders