Wil je weten hoe je met onzekerheid, boosheid en twijfel in jezelf omgaat ?

Je ervaart té vaak te weinig innerlijke kracht, rust en niet deugen in jezelf en houdt de overprikkeling in stand

Dan ben je bij mij voor de juiste tools

Hoi, mijn naam is Anneloes Kokjé – van Mensvoort.

Jarenlang leek alles wel op rolletjes te lopen. Tot ik in de fase van het moederschap langzaam een spiegel voorgehouden kreeg. Aan de buitenkant leek er niks aan de hand en leefde ik het perfecte leven, maar diep van binnen voelde ik vaker ongemak

Ik worstelde vaker met onzekerheid, opvoedzaken, volledig vrij mezelf durven uiten, naast stevig en rustig mezelf blijven bij boosheid van de kinderen en in actie komen op structurele goede zelfzorg.

Ondertussen werkte ik hard, twijfelde vaker en had ik last van zorgen gedachten over de toekomst, frustratie in het gezin en het gevoel dat ik het vaker niet goed deed in mijn rol als moeder, maar ook als vriendin, partner en therapeut. Ik voelde dat ik soms ánders wilde doen dan ik deed. Ik  zocht vaak naar meer kennis bv. over opvoeden, het omgaan met emoties en grenzen, vrijmaken van kracht en dacht dat ik het zélf wel kon oplossen, ook omdat het heel vaak juist prima verliep. Het was niet zo dat mijn leven slecht was, verre van. 

Uit onwetendheid dat het écht simpel anders kon, door dingen toch vaak meer buiten mezelf te zoeken, mezelf onvoldoende serieus te nemen en op de eerste plaats te zetten had ik ondertussen toch echt plaatsgenomen in de gevangenis van mijn automatische overlevingsreacties. 

Tot ik besefte dat ik zo met het denken en doen niet verder kwam en steeds in dezelfde cirkel rond bleef hangen, dat frustreerde me. En dat zag ik ook terug in mijn werk als ergotherapeut in de revalidatie geneeskunde. Sommige cliënten kwamen ondanks kennis en trainen niet vooruit. En ook bij vriendinnen hoorde ik vaker dezelfde issues terug. Ik zag een link. Toen mijn partner ondertussen enthousiast terug kwam van een training waarin het gevoelsleven geraakt werd was één en één twee. Nieuwsgierig, gedreven en leergierig als ik was dook ik in 2017 in een 5 daagse persoonlijke ontwikkelingscursus.

Bijzondere ervaring, veel verdriet, maar het voelde echt als thuiskomen. Ik was me plots bewust hoe ik leefde vanuit mijn hoofd met gevoelens in mijn lijf onder de radar. Het gaf me nieuwe inzichten, perspectieven en een wens ook zoiets te mogen doen in de toekomst. Ik besefte dat het tijd nemen om bewust opmerkzaam te zijn, in contact komen en meer toelaten van gevoelens náást het inzetten van gezonde leefstijl en hardwerken me verder brachten richting dat wat ik wilde.

Ik voelde een nieuwe energie en een enorm verlangen ontstaan om ook andere mensen in contact te brengen met de kracht van het gevoel vóórdat iemand terecht komt bij de huisarts omdat ze opgebrand zijn, hulp inschakelen voor therapie voor bv hun kinderen, een relatiecoach moeten zoeken omdat ze er niet uit komen, of leven met dromen en verlangens die ze niet durven volgen voordat ze dood gaat.

Ik had mijn Thrill gevonden

Ik volgde meerdere opleidingen, las boeken, luisterde podcasts om veranderprocessen te bewerkstelligen denk aan en specialiseerde me in lichaamswijsheid, aandachtstraining en deed mijn eigen innerlijke bewustzijnswerk. Waaronder een 2- jarige register opleiding lichaamsgericht werken, een jaaropleiding Systeem-familieopstellingen, een Basis en verdiepingsopleiding tot Mindfulness trainer, een opleiding in Verbonden Adem, een opleiding tot Integral Eyemovement therapie (IEMT) en Basis en verdiepte opleiding tot Acceptantence & Commitment Therapie trainer ( ACT). Ik deed meditaties, ging voor de fun naar Tony Robins Unleash the Power in Londen om energie vrij te maken en eigen keuzes te maken los van mijn conditioneringen. Ik probeerde in al deze verschillende theorieën één simpele rode draad te vinden. En die is er….!

Wat ik steeds meer ging zien is dat ik vaker leefde en keuzes maakte vanuit angst ipv. liefde. De angst voor falen, de angst wat anderen van mij denken, de angst niet slim genoeg te zijn, de angst het niet te kunnen, de angst dat mijn kinderen verslaafd zouden raken enz.  Bizar wat mijn onderbewuste allemaal eigenlijk spannend vond. Daarnaast zag ik in dat ik kom uit een tijd en verleden die vanuit presteren, hard werken en het creëren van materialisme, het gevoel en de emoties had genegeerd. Dat er veel waarde was gehecht aan het denken, het rationeel analyseren en nemen van beslissingen vanuit de geest. Ik zag in dat ik veelal hardwerkend op de automatische modus door het leven ging en niet wist wat er überhaupt nog meer mogelijk was in mij. Ik zag ook dat mijn (voor)ouders blindelings vertrouwd hadden op de regels en visie van kerken en regeringen. Ik besefte me in het hier en nu hoe deze leergeschiedenis in mij zit. Hoe onverwerkte pijnlijke ervaringen zoals oorlogen, heksenverbrandingen mijn gedrag en daarmee ook dat van mijn kinderen bepaalde. En dat dit ook zo bij mijn partner werkte. Zijn opvoeding, familiesystemen, trauma’s en ook de ervaringen die we samen doormaakte en hoe we op elkaar reageerde hier en nu mijn en ons gedrag bepaalde.

Medisch zag ik in dat we nog op allerlei vlakken aan symptoombestrijding doen, terwijl de werkelijke oorzaken gewoon door sluimerde. In mijn werk als ergotherapeut zag ik dit bij mensen met chronische pijnklachten die veel medicatie slikte, maar ook mensen van mijn leeftijd aan de antidepressiva, of op zoek naar allerlei quick fix oplossingen om van hun struggels af te komen. Ik zag relatieproblemen, oordelen, collega therapeuten, maar ook leraren op school en steeds meer kinderen met uitval door stress en opgebouwde spanning. Ik zag een hele huidige wetenschap  die leidt tot technologisch meesterschap  denk aan robots, internet en geld op macro niveau, maar daderschap in omgaan met elkaar, slachtofferschap en uitputting op persoonlijk niveau. Ik voelde zo dat onze geestelijke en lichamelijke gezondheid, verbinding, communicatie, compassie en ons eigen gevoelsleven voelen en durven volgen hierin zo belangrijk zijn.

Ik durfde zelf steeds meer volledig mijn hart te volgen en vrijer en schaamtelozer mezelf te ontmoeten en te zijn. Stap voor stap ervaarde ik de ruimte meer en meer vanuit mijn intuïtie en innerlijke wijsheid te leven, spanning te verdragen en kreeg ik een mildere kijk op mezelf, anderen en op lastige situaties die we als mens nou eenmaal doormaken. Ik leerde geluk en liefde meer uit mezelf te halen.

Ik kreeg tools in handen om innerlijke kracht  en rust te vergroten, om meer ontspanning te vinden bij onprettige gevoelens en triggers en te ontdekken wat je drijft en hoe je in actie kunt zijn naar dat wat je hart verteld.  Ik sta steviger in mijn schoenen, ervaar minder hard te hoeven werken ondanks 2 banen, ervaar meer balans tussen bezig zijn met het ‘lijden’ van de ander en in actie komen en doen wat ik zelf plezierig vindt of belangrijk acht. Daarnaast lukt het me beter te ontspannen bij boosheid en ruzies en voel ik een grote passie voor mijn werk. De spanning over de toekomst is meer naar de achtergrond verdwenen en het innerlijk vertrouwen, rust en plezier is gegroeid op alle leefgebieden. Ik veranderde zelfs mijn sport, voedingspatroon, mijn relatie op geld, intimiteit en de natuur .

Mjn missie

Met de dag groeide bij mij het besef dat ik dingen anders kon aanpakken in mijn leven. Dit was voelbaar, en merkbaar en hiermee was een essentiële behoefte geboren : 

Ik wil vrouwen hun bewustzijn vergroten om (blijvend) ruimte & tijd te nemen om in contact te komen met éigen gevoelens zodat ze zich bij onprettige gevoelens écht Krachtig en Rustig gaan voelen van binnen en ze Vrij zichzelf durven zijn en uitten naar buiten. 

Ik voelde dat dit mijn rol was op deze aarde. Ik startte mijn eigen bedrijf Vrijmaker Company in 2019. Vele sessies en workshops zijn al gevolgd en in 2021 gaf ik mijn eerste Body, Mind en Soul event. De verbinding, rust, liefde en jezelf mogen zijn voelde zo fijn. 

Wie ben ik als coach

Mijn passie gevonden !

Als je het aan anderen zou vragen zouden ze me omschrijven als:  

Wat is mijn visie

Ik geloof in empowerment van binnen en van buiten en werk vanuit de holistische visie dat van ‘weten en doen ‘naar ‘ervaren Hier en NU  ‘door steeds tijd en ruimte te maken en in contact te zijn met je lichaamssignalen onmisbaar is in het duurzaam doorbreken van niet werkbare gedragspatronen en het begin is van voluit leven. Daardoor wordt je sterker, energieker en leer je om steeds meer geluk uit jezelf te halen en vanuit liefde te leven ipv angst. En alleen van daaruit kun je de verbinding met anderen aangaan en verdiepen en je leven vormgeven zoals jij dat waardevol acht.

Ik voel, weet en geloof dat iedereen hier toe in staat is. Dat je spelregels kan leren om vitaler oud te worden en veerkracht kan ontwikkelen. Dat je je ‘struggles’ op je pad kan leren loslaten en je energie weer kan stromen. Dat we in het hier en nu kunnen zijn met emoties en gedachten zoals onzekerheid, schuldgevoel, frustraties én in actie kunnen zijn hoe je wilt zijn en doen. Dat lichamelijke klachten kunnen verminderen door minder spanning en meer liefde voor onszelf. Dat we met meer balans, flexibiliteit, plezier en liefde  kunnen (samen)leven. Dat dit samen gaat met bewust worden van jezelf, de weg naar binnen. Dat we dit niet geleerd hebben maar wel kunnen leren.  Dat we hier zelf verantwoordelijkheid voor moeten nemen. Ieder voor zich en samen met elkaar. 

Ik besef me heel goed dat er géén universele methodes zijn om te groeien die voor iedereen hetzelfde werken op hetzelfde moment. Er zijn verschillende wegen en manieren die voor iedere persoon op zijn eigen manier werkt naar beweging en verandering. Jij kan kiezen om het anders te doen en daarin verantwoordelijkheid nemen voor jouw gevoelens op jouw manier, daar ligt wel een sleutel.

Ik vertel je dat het geen quick fix is maar een manier van leven, en ik wil dat heel de wereld opmerkzamer wordt en ruimte neemt voor zijn gevoelsleven, net zoals tandenpoetsen.

Extra weetjes

Wat vind je ervan ?

Het is wel een heeeel lang verhaal geworden 🙂 dank dat je het wilde lezen en geloof me ik ben niet altijd zo lang van stof….

Ik wil meer weten door bv een kort gesprek of mailcontact

Ammenooitniet

Ik ben er nog niet uit

Denk je: “Vrijmaker Company moet ik even in gedachten houden “ ? Meld je dan aan voor mijn Handboek leven met Power en Rust in de 21e eeuw. Leer 10 krachtige elementen met do’s en don’ts in de hectiek van het leven in de 21e eeuw

Lichaamswijsheid en gevoelsleven als dé sleutel

Heb je een vraag of wil je een afspraak plannen?

Ontdek hoe je jouw 'kracht en rust ' verhoogd

Vrijmaker COmpany

'It's aligning your innerspiritual life with your outherlife'

Scroll naar top
Vrijmaker Company draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders