Hoe één moment in je gevoel als plan van verandering kan dienen.

Hi wat leuk dat je hier bent !
 
Hoe één moment in je gevoel als plan van verandering kan dienen.
 
 
Ik was net moeder. En had me, heel eerlijk door het steuntje van mijn partner over het innerlijk ongemak waar ik mee worstelde, aangemeld voor een training voor persoonlijke ontwikkeling.
Daar zat ik dan bij allemaal ‘vreemde’ mensen, van directeur tot huisvrouw. Zoals dat in een training gaat werden er diverse oefeningen gedaan. Er werd ruimte geboden om een pijl (ja, zo een van een pijl en boog) te breken met je keel. Zo tussen de muur. Dus zonder je handen te gebruiken. Een oud indianen ritueel.
 
Ik stak meteen mijn hand op.
 
Of ik vanuit mijn verlangen van innerlijke kracht de pijl kon breken.
 
Ik probeerde het te voelen.
Niks.
Nada.
Noppens.
 
Het lukte me niet. Ik voelde bij wat alles wat ik probeerde dat het kwam vanuit mijn hoofd.
Vanuit mijn wilskracht.
Mijn presteerder.
Mijn hardewerker.
 
Als ik de pijl brak kwam het vanuit daar. 
 
Niet vanuit de kracht van binnenuit.
 Niet vanuit liefde voor mezelf.
 
Dus…….stapte ik naar achter en ging ik weer zitten voor een volle groep….
 
 
Het was niet de pijl die ik toen brak maar mijn controle mechanisme, mijn overleef structuur ‘ de hardewerker‘. Die mocht buigen.
 
Mijn ware gevoelens die er onder lagen mochten vanaf dat moment gezien worden.
 
Fast forward naar een paar jaar verder.
Wat is er veranderd?
 
Hardwerken, is nu meer werken vanuit zachtheid geworden voor mij. Mijn gevoel is mijn grootste kracht en  plan voor mijn verdere pad geworden. Mijn gevoel als plan voor mijn angst van falen, angst dat het met de kinderen in de toekomst niet goed gaat, de angst wat anderen van me vinden, de angst niet goed genoeg te zijn in mijn werk. De angst en schuldgevoelens naar vrienden, collega’s ouders en voor mijn ongeduld en frustraties thuis.
 
Uit mijn hoofd en mijn gevoel aandacht geven is voor mij de weg naar voldoening, keuzes, energie, plezier, balans, ontspanning en mijn waarde voor anderen. Waarin intuïtie me de weg mag wijzen, die me kansen laat pakken en durft te gaan staan voor mezelf. Waarin ik tijd besteed aan verbinding. Waarin ik mezelf niet meer constant aanpas aan de hele wereld en meer doe wat waardevol is. Waarin ik vanuit eigen rust en fun ondersteun vanuit mijn hart.
 
 
 
Is het dan zo simpel ? Nee, dat is het niet altijd. Zeker niet.
 
Het is wel zo dat jouw keuze alleen in het NU, in dit moment, gemaakt kan worden. Het vraagt daarin aandacht, re- focussen, geduld, nieuwsgierigheid en niet oordelen. Zonder aandacht en ruimte te geven aan het contact met mijn gevoel,  schiet ik er ook in. Neemt mijn automatische piloot het ook sneller over. Het is nou eenmaal menselijk dat we overlevingsreacties hebben.
 
En weet soms is het ook héél helpend dat je hardwerkt op een bepaalde manier. Bv even je huis opruimen en schoonmaken tussen door,  je verslag afmaken omdat dat rust geeft.
 
Hardwerken vormt echter een probleem:
– als je het buitensporig veel doet;
– in situaties waarin ze niet helpend zijn voor je;
– en als het je belemmert om te doen wat je echt heel belangrijk en waardevol vind.
 
Lieve aardig hardwerkende, helpende moeder en vrouw,
Ik nodig je uit dit moment bewust even op te merken hoe jouw ‘hardewerker’ als overlevingsstructuur jouw leven leidt.
 
Welke actie kun je NU per direct maken?
Welke 1e stap voor meer rust, liefde, voldoening, balans, zelfliefde, tijd en ontspanning ? Wat mag je NU doen of laten? Welke keuze kun je NU maken?
 
 
 
Een moment tijd voor jezelf? Een dutje, een serie kijken, een meditatie, een stretch oefening? Die vriendin bellen voor een afspraak? Een date plannen met je partner? Extra tijd en aandacht geven zo aan je kind? Iemand laten weten dat je hem of haar waardeert? Jezelf even laten aankomen in dit moment? Aandacht geven aan wat je hoort, ziet, ruikt, voelt, proeft ? Strepen zetten in je agenda? Iets doen wat je constant al uitstelt ?
 
Voelen dat je ‘niks’ hoeft hier nu omdat je gewoon mag herinneren dat je hier nu precies goed genoeg bent?  Of  gewoon lekker doorgaan waar je mee bezig was ?
 
Geloof me je bent een powervrouw, moederlijke held, rebel en pionier voor de wereld.
 
Ontdek hier ook hoe jouw Gevoel NU het plan van verandering kan zijn voor je diepere angsten die je te vaak nog leiden. Ik sta naast je. Samen onderzoeken we hoe je verder doorpakt, bewust groeit in innerlijke weten, nieuwe mogelijkheden ontdekt en aangaat, duidelijk voelt welke kant je op wilt gaan en juist nu begint als denkt dat je het niet kunt. Waarin je nog meer te betekenen hebt vanuit het voelen dat je goed genoeg bent.
 
Liefs Anneloes van Vrijmaker Company 
Ps de pijl staat nog op mijn slaapkamer naast de indiaan:) Mooie reminder !
 
 
 
 
Scroll naar top
Vrijmaker Company draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders