Dragen en Gedragen worden als vrouw in de 21 eeuw

Lieve aardige jij ,

Dragen en gedragen worden als werkende moeder kan een uitdagende en complexe taak zijn. Je bent aardig, wil vooruit, wil het goed doen en ook graag wat betekenen voor anderen.
Het vereist van jou aandacht, balans, flexibiliteit, veerkracht en zelfzorg. Als vrouw en werkende moeder draag je verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Je moet niet alleen je werktaken en deadlines beheren, maar ook zorgen voor jezelf, je gezin en huishouden en soms nog voor je ouders of andere dierbaren. Daarnaast is jouw nieuwsgierigheid, je wil om te groeien, te genieten, ergens goed in te zijn en voldoening te ervaren ook aanwezig.

Dit kan betekenen dat je moet jongleren met verschillende emoties, gevoelens, prioriteiten en taken, wat soms best wat stressvol  kan zijn. Het levert wat onrust op of je merkt het aan je gedrag. Je vermijdt dingen die je wilt doen, wordt te snel boos op de ander of je bent kritisch op jezelf of de ander.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is het belangrijk om emotionele krachtig te zijn en of leiderschap over je gevoel te hebben. Naast het ontwikkelen van effectieve zelfzorg, evenwicht,  mildheid, communicatieve  vaardigheden, time-management, organisatorische vaardigheden en een dosis humor.

Hier zijn enkele aspecten om te overwegen;

1. Zelfzorg: Het is mi. cruciaal om voor jezelf te zorgen en tijd te nemen voor zelfzorg. Als werkende moeder kan het gemakkelijk zijn om jezelf te verwaarlozen, maar het is belangrijk om voldoende rust, beweging en ontspanning te krijgen en tijd te nemen om persoonlijk te groeien. Om je aandacht te trainen in het omgaan met ongemak en focus te houden op jouw waarden en doelen. Dit kan helpen om stress te verminderen en je energieniveau op peil te houden, zodat je effectiever kunt zijn in zowel je werk als je gezinsleven en zelfs die vrouwelijke sexy vrouw kunt zijn. Tevens ondersteunt het om vanuit jouw hart een bijdrage te leveren aan de maatschappij en voldoende voldoening te ervaren.

2. Flexibiliteit omarmen door zelfbewustzijn : Verwacht niet dat alles altijd perfect verloopt. Perfectie na streven is een illusie. Soms moet je flexibel zijn en aanpassingen doen. Dit geldt zowel voor werk als voor gezinsleven. Streef naar een gezonde balans, waarbij je weet dat er altijd enige mate van compromis nodig is. Verwacht ook niet dat je altijd lof zal ontvangen. Of geprezen worden. Of dat anderen je dienen. Hoe goed je ook je best doet, het leven is nu eenmaal onvoorspelbaar en onbetrouwbaar.

3. Steun en Communicatie: communiceer je behoeften en verwachtingen naar je partner. Werk samen als een team om taken te verdelen en elkaar te ondersteunen. Bespreek eventuele uitdagingen en zoek naar oplossingen die voor beiden werken. Wees open en eerlijk in je communicatie. Vertel je partner, dierbaren en je kinderen waar nodig, hoe je je voelt en wat je nodig hebt. Luister ook naar hun behoeften en zorgen. Fijnere details zoals het verdelen van huishoudelijke taken, wanneer je tijd wil nemen voor je zelfzorg en kinderverzorging kunnen besproken en onderhandeld worden. Ten slotte is communicatie met je werkgever en collega’s ook essentieel. Praat openlijk over je behoeften en uitdagingen, zodat je samen naar oplossingen kunt zoeken. Flexibele werkuren, thuiswerkopties en ondersteuning op het werk kunnen je helpen om een goede balans te vinden tussen werk en gezin.


5. Hulpbronnen zoeken: Bouw een betrouwbaar netwerk van steun op. Dit kunnen familieleden, vrienden of professionele dienstverlener zijn. Vergeet niet om hulp te vragen wanneer je het nodig hebt. Dit kan variëren van kinderopvang tot andere praktische en en emotionele ondersteuning.

4. Time management: Het organiseren van je tijd is essentieel. Maak gebruik van planningstools en stel prioriteiten. Verdeel taken tussen werk, gezin en persoonlijke activiteiten. Zorg ervoor dat je realistische doelen stelt en wees niet bang om hulp te vragen of taken te verdelen. Zorg dat je kostbare tijd efficiënt gebruikt wordt.

6. Zelfacceptatie: Wees niet te hard voor jezelf. Het is onmogelijk om perfectie na te streven in alle rollen die je vervult. Accepteer dat je soms fouten zult maken en dat is oké. Focus op het leren en groeien als persoon. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en jezelf niet te veel druk op te leggen. Soms kunnen dingen niet altijd perfect zijn, en dat is oké. Het is belangrijk om te erkennen dat je maar één persoon bent en dat je je best doet in beide rollen. Wees vriendelijk voor jezelf en accepteer dat het moederschap en werk waarin je echt iets wil betekenen soms uitdagend kan zijn, maar dat je ook veerkrachtig en capabel bent.

7. Quality time: Plan bewust quality time in met je partner en kinderen. Dit kan betekenen dat je wat tijd apart zet voor speciale activiteiten of gesprekken. Wees aanwezig in het moment en geniet van de tijd samen.

Onthoud dat iedereen uniek is en dat er geen ‘juiste’ manier is om een vrouw, partner en werkende moeder te zijn. Om
van betekenis te zijn voor anderen. Iedereen moet zijn eigen pad vinden en prioriteiten stellen op basis van persoonlijke waarden en behoeften.

In het kort, dragen en gedragen worden als vrouw en werkende moeder vereist emotionele veerkracht, evenwicht, organisatie en ondersteuning. Door effectief omgaan met je emoties, gevoelens, gedachten, time-management, organisatorische vaardigheden, zelfzorg en communicatie kun je de uitdagingen aangaan en een bevredigend leven leiden, met voldoening, balans, rust en een portie zelfvertrouwen, zowel op het werk als thuis.

Lieve groet,

Anneloes van Vrijmaker Company

Check hier http://www.vrijmakercompany.nl website voor aanbod

Scroll naar top
Vrijmaker Company draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders