TRE Transformatie Workshop - Vrijmaker Company

zelfhulpmethode om diep te ontspannen

Tension release Exercises workshop

loslaten door een innovatieve serie van 7 fysieke oefeningen

Tension Release Exercises (TRE®)

 TRE® ontwikkeld door dr. David Berceli, is een nieuwe revolutionaire zelfhulpmethode met een innovatieve serie van 7  fysieke oefeningen die het lichaam helpen patronen van diepliggende (chronische) spierspanning, veroorzaakt door spanning, uit het lichaam te ontladen en los te laten. Dit gebeurt m.b.v natuurlijke trillingen van het lichaam waarbij jij op een gecontroleerde manier zelf de regie houdt en het proces elk moment kunt stoppen.  In Nederland is TRE flink in opkomst is, terwijl de zelfhulpmethode wereldwijd al veel en lang toegepast wordt. 

TRE introductie avond WORKSHOP is geschikt voor

* Als je de behoefte hebt om zelfstandig te kunnen groeien in je persoonlijke proces en zelf verantwoordelijkheid wil nemen voor je welzijn.
* Laagdrempelig kennis wilt maken met een zelfhulpmethode voor ontspanning die dieper gaat dan een normale ontspanningsmeditatie
* Als je dit zelf thuis ook zou willen kunnen gaan ervaren
* Als je nieuwsgierig bent en openstaat voor een lichaamsgerichte interventie

Testimonials

Je ervaart TRE deze zelfzorg avond in een groep, iedereen kan daarbij normaal bij zichzelf blijven. Op een veilige en rustige manier is dit een ervaringsavond voor je. Het mooie van TRE is dat we tijdens deze zelfhulpmethode niét inhoudelijk over vervelende situaties en problemen hoeven te praten. Het is mijn intentie dat je deze avond als luchtig en ontspannen ervaart. Heerlijk toch? Om stress en spanning kwijt te raken zónder over gevoeligheden te hoeven praten! 

Hoe het programma eruit ziet

woensdag

28 februari

Van 19:30 - 21:30 uur

Eindhoven

Pastoor van Arsplein 14E
5622 CJ Eindhoven

Wat leer je ?

  • Op deze avond wordt de stress reducerende methode ervaren door de volledige serie van 7 fysieke oefeningen te doorlopen.
  •  We gaan er rustig en zorgvuldig stap voor stap doorheen. Door de TRE® methode te volgen wordt op een veilige manier een natuurlijk reflexief mechanisme van trilling/vibratie in spier- en bindweefsel op gang gebracht dat voor een diepe ontspanning zorgt en dat het zenuwstelsel kalmeert. In de eerste 6 oefeningen wordt een lichte spanning opgebouwd in met name de benen. In de 7de oefening, liggend op de vloer, is er in een ontspannen houding ruimte voor het ontladen van spanning door deze neurogene tremoren (passief) vanuit het autonome zenuwstelsel. Het ontladen van spanning en verkramping zorgt voor ontspanning in spier- en bindweefsel en kalmeert op deze wijze het zenuwstelsel. Wanneer dit mechanisme van trilling/vibratie op een veilige en gecontroleerde wijze wordt geactiveerd kan het lichaam door het ontladen terugkeren naar een staat van rust en balans.
  • Je leert zelfstandig diepere spanning loslaten

Programma

19:30             Start – kennismaking, uitleg

19:50 – 21:15    Aan de slag, ervaren volledige TRE reeks

21:15 – 21:30  Reflectie, afronding / afsluiting

Je komt er snel achter dat TRE niet wollig of zweverig is. Het is ook geen kunstje of een uitgedachte behandelmethode. Het is juist een hele lichamelijke en natuurlijke herstelmethode. Elk mens heeft namelijk een ingebouwd mechanisme om automatisch op stress en gevaar te reageren. Het wonderbaarlijke is dat we óók een automatisch ingebouwd systeem hebben om stress, spanning en emoties te ontladen, weer uit ons lichaam weg te laten vloeien! Alleen dit natuurlijke ontladings- en herstelsysteem zijn we vergeten om te gebruiken. Met alle nadelige gevolgen van dien.

1 (introductie) workshop en dan ?

Na de avond workshop heb je kennis gemaakt met TRE en de kracht en eenvoud hiervan. Deze ervaring nemen ze je niet meer af. Mocht je verder geïnteresseerd zijn dan kun je je aanmelden voor een 2e workshop waarin je na deze 2e ervaring de volledige Handout TRE op papier meekrijgt om thuis mee aan de slag te gaan. Je kunt dan volledig zelfstandig aan de slag na  minimaal 2 TRE ervaringen begeleidt in een workshop. Ik adviseer je dan nog een laatste 3e sessie te volgen om na beoefening thuis alles te integreren, je vragen te stellen en de laatste verdieping te maken om alles echt goed aan te leren en jezelf goed te kunnen reguleren. 

 TRE kan dan ®  naar eigen behoefte de rest van je leven worden gebruikt bij stress of preventief om spanning af te voeren. Echter Ja, het lijkt eenvoudig maar het is juist ook wel complex.

In essentie gaat TRE maar voor 10% over het opwekken van tremors (leren trillen). Voor 90% gaat het over dat je lichaam weer veiligheid gaat ervaren waardoor het zich ook meer kan ontspannen. Dit wordt (zelf-)regulering genoemd. Ik besteedt er aandacht aan hoe je dit zelf kunt doen in 2 vervolg sessies.  Wat belangrijk is is het leren kennen van jouw on(der)bewuste signalen en je patronen te herkennen zodat je zélf kunt reguleren. Deze verantwoordelijkheid ligt uiteraard bij jou of je jezelf instaat acht zelf aan de slag te gaan voor je verdere leven met deze methode. Voor vele is het zelf voortzetten meteen wel gewoon geschikt zeker als je al meer bewust bent van  eigen patronen en lichaamssignalen bij spanning.

1- daagse TRE en dan ?

Nieuwe Revolutioniare Zelfhulpmethode voor iedereen om spanning en stress te reguleren

Deze workshop wordt begeleidt door Anneloes van Vrijmaker Company  jouw gevoelsmentor. Werkzaam als Register Lichaamsgericht Coach, IEMT Practioner, ACT- en Mindfulness trainer, verbonden Adem- en systemisch coach en  ergotherapeut. Wat ik wil benoemen; Ik ben geen gecertificeerde TRE provider en heb hier bewust voor gekozen. Ik heb wél al heel veel verschillende TRE workshops gegeven en TRE ervaringen opgedaan samen met een TRE provider. Ik heb veiligheid hoog in het vaandel staan. 

Dit is wat TRE jou kan opleveren

Veelgestelde vragen

  •  Je maakt kennis met TRE, ervaren van ontspanning middels  7 spieroefeningen waarmee je het trilmechanisme van het lichaam  activeert.
  • Je leert te blijven op een lastige plek zonder daarin in een reflex te schieten

Iedereen kan profiteren van TRE, aangezien dit trilmechanisme in de spieren een onderdeel is van ons natuurlijke gedrag van mensen. Wie je ook bent, een persoon die weerbaarder wilt worden, een persoon die beter wil leren ontspannen of loslaten, stress of chronische klachten wilt verminderen of beter gevoel over het leven wil krijgen. Tension Release Exercises is een ideale eenvoudige manier die voor iedereen toegankelijk is.

Bij zwangerschap, epilepsie en/of je hebt recent een psychose gehad. Bij twijfel graag even overleg vooraf ! stemmen we specifiek af op jou.

TRE is een effectieve lichaamsgerichte methode en geeft jou regie over jouw stressregulatie. Het is daarmee een manier om doorlopend jouw persoonlijke gezondheid en welzijn te onderhouden en te verbeteren

Groep bestaat uit 4 tot maximaal 6 personen met begeleiding van 1 trainer.
Met deze groepsgrootte kan ik optimaal gebruik maken van de groepsdynamiek en is er genoeg ruimte om iedereen in zijn persoonlijke proces te begeleiden.

Via de aanmeldbutton op deze pagina

Trauma and tension Release exercises  (TRE) een nieuwe lichaamsgerichte revolutionaire methode om stress en spanning te reduceren! In Nederland is TRE een methode die flink in opkomst is, terwijl de methode wereldwijd al veel toegepast wordt.

TRE® is ontworpen als een methode voor gezonde zelfregulatie, voor iedereen die meer welzijn zoekt en stress zelf wil leren reguleren. Als mensen hebben we allemaal met stress te maken. Stress op het werk,  zorgen, conflicten in relaties enz. In de introductiesessie leer je kennismaken met TRE en gebruik te maken van het natuurlijke mechanisme van je lichaam om spanning en stress af te voeren. Eenmaal aangeleerd na een goede basistraining, kan TRE® zelfstandig en naar behoefte levenslang worden gebruikt. Het geeft jou regie over jouw eigen (stress-)regulatie en het is daarmee een manier om doorlopend persoonlijke gezondheid en welzijn te verbeteren en te onderhouden. 

TRE®, ontwikkeld door dr. David Berceli, is een methode met een innovatieve serie van 7  fysieke oefeningen die het lichaam helpen patronen van diepliggende (chronische) spierspanning, veroorzaakt door spanning, uit het lichaam te ontladen. Dit gebeurt mbv natuurlijke trillingen van het lichaam waarbij jij zelf de regie houdt en het proces elk moment kun stoppen.

TRE® wordt wereldwijd ingezet in veel verschillende werkvelden en heeft reeds duizenden mensen geholpen. TRE is gebaseerd op het fundamentele idee, ondersteund door recent onderzoek, dat spanning zich zowel op psychisch als op fysiek gebied kan manifesteren. 

Wat leer je ?

  • In de introductie sessie is er extra uitleg over TRE ( Tension (stress en trauma) Release Exercises) en kun je TRE zelf ervaren.
  • De stress reducerende methode wordt ervaren door een serie van 7 fysieke oefeningen te doorlopen. Door de TRE® methode te volgen wordt op een veilige manier een natuurlijk reflexief mechanisme van trilling/vibratie in spier- en bindweefsel op gang gebracht dat voor een diepe ontspanning zorgt en dat het zenuwstelsel kalmeert. In de eerste 6 oefeningen wordt een lichte spanning opgebouwd in met name de benen. In de 7de oefening, liggend op de vloer, is er in een ontspannen houding ruimte voor het ontladen van spanning door deze neurogene tremoren (passief) vanuit het autonome zenuwstelsel. Het ontladen van spanning en verkramping zorgt voor ontspanning in spier- en bindweefsel en kalmeert op deze wijze het zenuwstelsel. Wanneer dit mechanisme van trilling/vibratie op een veilige en gecontroleerde wijze wordt geactiveerd kan het lichaam door het ontladen terugkeren naar een staat van rust en balans.

Wil je voordat je deelneemt eerst nog wat vragen ?

 Vul het onderstaande formulier in en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Scroll naar top
Vrijmaker Company draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders