TRe

Nieuwe Revolutioniare Zelfhulpmethode voor iedereen om spanning en stress te reguleren

Voor iedereen
Reguleren van stress en spanning

Gezonde zelfregulatie
Innovatieve serie van 7 fysieke oefeningen

Verhogen van welzijn

TRE

Zelfhulpmethode

Trauma and tension Release exercises  (TRE) een nieuwe lichaamsgerichte revolutionaire methode om stress en spanning te reduceren! In Nederland is TRE een methode die flink in opkomst is, terwijl de methode wereldwijd al veel toegepast wordt.

TRE® is ontworpen als een methode voor gezonde zelfregulatie, voor iedereen die meer welzijn zoekt en stress zelf wil leren reguleren. Als mensen hebben we allemaal met stress te maken. Stress op het werk,  zorgen, conflicten in relaties enz. In de introductiesessie leer je kennismaken met TRE en gebruik te maken van het natuurlijke mechanisme van je lichaam om spanning en stress af te voeren. Eenmaal aangeleerd na een goede basistraining, kan TRE® zelfstandig en naar behoefte levenslang worden gebruikt. Het geeft jou regie over jouw eigen (stress-)regulatie en het is daarmee een manier om doorlopend persoonlijke gezondheid en welzijn te verbeteren en te onderhouden. 

TRE®, ontwikkeld door dr. David Berceli, is een methode met een innovatieve serie van 7  fysieke oefeningen die het lichaam helpen patronen van diepliggende (chronische) spierspanning, veroorzaakt door spanning, uit het lichaam te ontladen. Dit gebeurt mbv natuurlijke trillingen van het lichaam waarbij jij zelf de regie houdt en het proces elk moment kun stoppen.

TRE® wordt wereldwijd ingezet in veel verschillende werkvelden en heeft reeds duizenden mensen geholpen. TRE is gebaseerd op het fundamentele idee, ondersteund door recent onderzoek, dat spanning zich zowel op psychisch als op fysiek gebied kan manifesteren. 

Wat leer je ?

 • In de introductie sessie is er extra uitleg over TRE ( Tension (stress en trauma) Release Exercises) en kun je TRE zelf ervaren.
 • De stress reducerende methode wordt ervaren door een serie van 7 fysieke oefeningen te doorlopen. Door de TRE® methode te volgen wordt op een veilige manier een natuurlijk reflexief mechanisme van trilling/vibratie in spier- en bindweefsel op gang gebracht dat voor een diepe ontspanning zorgt en dat het zenuwstelsel kalmeert. In de eerste 6 oefeningen wordt een lichte spanning opgebouwd in met name de benen. In de 7de oefening, liggend op de vloer, is er in een ontspannen houding ruimte voor het ontladen van spanning door deze neurogene tremoren (passief) vanuit het autonome zenuwstelsel. Het ontladen van spanning en verkramping zorgt voor ontspanning in spier- en bindweefsel en kalmeert op deze wijze het zenuwstelsel. Wanneer dit mechanisme van trilling/vibratie op een veilige en gecontroleerde wijze wordt geactiveerd kan het lichaam door het ontladen terugkeren naar een staat van rust en balans.
  • Er is ruimte voor vragen en reflectie 
 

Begeleiding : Momenteel 1 trainer en 1 op 1 begeleiding mogelijk.

Voor WIE

Preventief en reductie

Voor iederéén die meer welzijn zoekt en kennis wil maken hoe je zelf spanning en stress via het lijf kan leren af voeren en reguleren. Iedereen kan profiteren van TRE, aangezien het een natuurlijke manier is om stress en spanning te ontladen

Bij klachten zoals;

Simpele effectieve methode

Voel je weer goed

verminder je klachten en maak kennis om te groeien naar...

TRE Introductie sessie

Effectief

Nieuwe revolutionaire zelfhulpmethode ! Een introductie tot TRE. Een goede kennismaking om te kijken of de stress- reducerende methode wat voor jouw is. 

Als je op zoekt bent hoe je met je spanning kunt omgaan en dit wil bereiken met ervaringsgericht werken ipv. een mentaal gerichte aanpak dan is de TRE introductie een passende methode die je gedurende deze avond zelf kunt ervaren.

Het resultaat van TRE

Effectief gebleken bij

 • Verminderen van rug-, nek- en schouderklachten
 • Minder vastgehouden spanning in het lichaam waardoor een vrijer gevoel
 • Gemakkelijker ademhalen
 • Verbetering van het slapen
 • Ontspannen van de bekkenbodem
 • Meer energie en uithoudingsvermogen
 • Verlichting van chronische aandoeningen
 • Verlichting van migraine
 • Het verhelpen van burn-out verschijnselen, overmatige vermoeidheid
 • Verlagen van (werk)stress, minder opwinding en conflicten (ook relationeel)
 • Het losmaken en bevrijden van beklemmende emoties en gebeurtenissen
 • Reduceren en verhelpen van angsten en fobiën
 • Verminderde symptomen van PTSS (posttraumatisch stressstoornis)
 • Voor verdere uitleg en research verwijzen we naar de website van TRE-Nederland.  https://tre-nederland.nl/

Zorgen voor jezelf, gevoelens van ontspanning en welzijn

Hoe het programma eruit ziet

Introductie sessie TRE

Data in overleg na aanmelding

Van 19:30 -21.30/ 22.00 uur

Eindhoven

Programma

19:15                     Inloop

19:30 – 19:45        Start en Kennismaking

19:45 – 20 :15       Uitleg TRE

20:15- 21:30         Aan de slag, zelf ervaren van de                               oefeningen

21:30 – 22:00  Reflectie, afronding / afsluiting          

Tijdens de TRE wordt je begeleidt door 1 trainer momenteel.  Er is ruimte voor reflectie en vragen aan het einde. Je draagt makkelijk zittende kleding en geen rok.

Testimonials

Over de Trainer(s)

GEpassioneerd in hun vak

De begeleiding vind momenteel plaats door Anneloes van Vrijmaker Company opgeleidt als Register Lichaamsgericht Coach ergotherapeut, Mindfulness trainer, ACT trainer, Iempt Practioner, familie- systemisch opsteller (binnen 1  op 1 sessies), Liquid Breath coach

Sommige sessies vinden plaats met Loes Pollmann geregistreerd TRE provider , Mindfulness- ACT trainer, psychomotore therapeut en IEMT practioner.  Beide gedreven en gefascineerd in veranderprocessen van de mens en zelf steeds duikend in zelfonderzoek en groei. De missie van beiden is om de hardwerkende mens tools aan te reiken voor een duurzame lifestyle; een vitaal lichaam, een zinvolle en rustige ratio, een vriendelijk hart, in verbinding met elkaar en actief in actie om werk, eigen activiteiten en waarden vorm te geven in de 21e eeuw.

 

Veelgestelde vragen

De kennismakingssessie is voor iedereen die meer welzijn zoekt en kennis wil maken hoe je zelf spanning en stress via het lijf kan leren af voeren en reguleren. Iedereen kan profiteren van TRE, aangezien dit trilmechanisme in de spieren een natuurlijke manier is om stress en spanning te ontladen. Als jij last hebt van bv.

 • Spanning in je lichaam of stress
 • Slaapproblemen
 • Je hebt nek- rug en schouderklachten
 • Migraine
 • Je komt slecht tot rust en hebt moeite met slapen en nachtrust
 • Je hebt last van piekeren, vermoeidheid en/of verminderde energie

én je bent op zoek hoe je hiermee kunt omgaan dan is TRE een passende methode die je gedurende deze avond zelf kunt ervaren.

Gaat momenteel in overleg 1 op 1. Start vanaf 19:15 inloop tot maximaal 22:00

Je wordt momenteel volledig begeleidt door 1 trainer 

Je hebt kennis over de methode TRE en ervaren wat TRE doet. Je kunt bewust kiezen of je deze zelfhulpmethode wilt verdiepen in je leven.

Deze sessie  wordt gegeven in Eindhoven 

Heb je nog een andere vraag?

Laat een berichtje achter. Je krijgt altijd binnen 48 uur een reactie!

Scroll naar top
Vrijmaker Company draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches