Meditatie: Focusmeditatie

Video

Kennismaken met een focusoefening. Leren uit je hoofd komen en werken met je Felt Sense

In deze meditatie en transformatietool leer je een eerste grotere stap zetten in het werken met je gevoel. Door te focussen leer je om meer in contact te komen met wat er in je leeft.

Focussen = een lichaamsgericht proces, een vaardigheid die je kan leren, van jezelf gewaarworden en van innerlijke groei.

Je gaat na hoe je je voelt en dan knoop je een gesprek aan met je gevoelens waarin jijzelf vooral de rol van luisteraar vervult. Focussen helpt je een vertrouwensrelatie op te bouwen met je lichaam; als die er is, kun je wijsheid gaan beluisteren van dit belangrijke deel van jezelf, dat toegankelijk wordt doordat je er aandacht aan geeft.

Tip: Schrijf jouw ervaring met de focusoefening op. Kijk wat deze boodschap jou te vertellen heeft om meer richting jouw verlangen te bewegen.

Veiligheid en vertrouwen in focussen

  • Het er laten zijn zoals het er is, wat afgesplitst is en niet wordt gevoeld blijft het zelfde. Als het wordt gevoeld verandert het. De meeste mensen weten dat niet.  Het niet toelaten van gevoelens houdt het juist in stand. Als je zo iets maar heel even voelt in je lichaam, krijgt het de kans om te veranderen. Laat het er zijn en haal rustig adem, dat is de enige manier waarop het verder kan komen en de vorm kan krijgen die het nodig heeft.
  • In relatie zijn met je gevoelens
  • Een goed luisteraar voor jezelf zijn; uitnodigend aanwezig zijn, een veilige ruimte bieden, de kern van de boodschap horen, in het nu blijven
  • Een vriend zijn voor je felt sense. ‘ Dag ik weet dat je er bent’.  Felt sense wil graag dat je ze hoort en naar ze luistert. Positieve ondersteunende relatie opbouwen. Met respect, interesse, warmte, begrip, hartelijkheid, geduld, verdraagzaamheid.
  • Als vriendelijkheid te veel gevraagd is; als er iets is dat een vriendelijke accepterende houding in de weg staat noemen we dat het gevoel over het gevoel. Ook hier kun je bij stilstaan.
  • Alle stemmen aan het woord laten komen; we leren alle mogelijke reacties te onderkennen, verwelkomen en te accepteren.
  • De wijsheid van het niet weten; Durf je innerlijke ervaring eens te benaderen zonder te denken dat je er al alles van af weet.
  • De felt sense volgen; als je met vertrouwen volgt, wijst hij je de weg.
  • Iedere focus sessie is uniek
Scroll naar top
Vrijmaker Company draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders