Wat is het verschil tussen de stem van je ego en vanuit je hart? - Vrijmaker Company

Wat is het verschil tussen de stem van je ego en vanuit je hart?

Lieve moeder en mooie vrouw,

Deze blog heb ik langer voor me uitgeschoven,  mijn denken zat er tussen, maar vandaag mogen de woorden moeiteloos doorkomen. 

Innerlijke krachtig en rustig voelen, puur van binnenuit om wie je ook denkt te zijn en wat je denkt dat je kan. Jezelf meer gaan respecteren waarin je in harmonie volledig jezelf kunt zijn in relatie met de ander. Je eigen verborgen potentie en talenten ontdekken en tot uiting laten komen en een fijne liefdevolle dynamiek in huis  begint altijd bij jouw. 

Er is iets in mij dat zo sterk aanwezig is om hierin een bijdrage te leveren. Dat ‘iets wat ik voel’ is dat waardoor ik deze woorden schrijf en door me heen laat komen, het is als iets waarin ik me gestuurd voel, een kracht die groter is dan mijn denken maar we wel laat handelen en deze blog laat schrijven.

De vraag is kan ik heldere woorden vinden voor deze kracht, deze beweging en actie in mij en kan ik jou daarin meenemen zodat ook jij gebruik kan maken van de kracht die soms lastig te verwoorden is ?

Why? Als je meer stevigheid wil in jezelf en  gezond, liefdevol en vanuit rust wil leven, óók voor je kids , heb je te groeien en mag je bewust worden van de bewegingen van waar uit je kunt leven.

Ten eerste ervaar ik een onderscheid tussen 2 bewegingen en krachten van waaruit we kunnen handelen en leven. 

We kunnen leven :

  1.   Vanuit het ego, je automatische piloot, je controle strategieën of je overleefstructuren, karakterstructuren met de bijbehorende conditioneringen, denk aan je gedachten, gevoelens en gedragingen.
  2.  Ofwel we leven meer vanuit de intuïtie, de stem van je hart, je ziel, het authentieke antwoord in het moment zelf, het stille weten, je bron, je centrum, je hoger zelf, of ook wel je 6e zintuig genoemd.

De meerderheid die ik spreek ervaren innerlijke onrust, twijfels, zorgen en frustraties en juist daarom wil ik je wat meer meenemen in het ontwikkelen van juist de 2e kracht.

Wat is de functie en het belang van je intuïtie? 

Wanneer je luistert naar je intuïtie, ervaar je je vrijer van innerlijke conflicten en heb je een natuurlijk magnetisme voor goede dingen. Je zit op het juiste pad en handelt in overeenstemming met de blauwdruk van je ware zelf of ziel, jouw centrum. Je intuïtie is als een innerlijk kompas dat ervoor zorgt dat je leeft vanuit jouw waarden en waarheid en dat je meer regie neemt over je eigen leven. Via je intuïtie kun je ook de juiste beslissingen nemen en antwoorden vinden op je levensvragen. Als je afgaat op je intuïtie wil dat niet zeggen dat je andere mensen niet meer om raad hoeft te vragen. Je mag leren en profiteren van de wijsheid van andere mensen. Maar je hoeft je leven niet te laten voorschrijven door anderen. Maak niemand tot je autoriteit en leer te vertrouwen op jouw eigen intuïtieve stem. Wel zo fijn in al je verschillende rollen die je uitvoert.

En wat is het verschil tussen de stem van je ego en vanuit je hart?

Mijns inziens zijn er ondanks dat het lastig is te verwoorden toch duidelijke verschillen in de stem van je hoofd (ratio) en die van je gevoelsleven (intuïtie). Ik zal je proberen te verwoorden wat ik als onderscheid zie met een paar belangrijke kenmerken.

Kenmerkend voor de stem van je ego
Twijfelen, voor- en nadelen overwegen, oordelen, bediscussiëren, willen winnen, reactief, verdedigen, invullen, jaloezie, gekwetstheid, gelijk willen hebben, overactief, beter willen zijn, zorgen maken, piekeren, uitstellen, constante behoefte, beïnvloedbaar zijn, reputatie, haat, wrok, wantrouwen,  verstard, niet kunnen beslissen. Het voelt ingewikkelder, onduidelijk, donker, traag, zwaar en zorgt voor innerlijke verdeeldheid, onbalans en omwegen.

Kenmerkend voor de stem van je hart
Je intuïtie is als een helder, innerlijk weten wat voor jou natuurlijk, passend en kloppend is. Meestal is het gekoppeld aan een gevoel van openen, rust, ruimte en vertrouwen echter je omdat je vaak leeft vanuit overleving voelt het soms als eng omdat je je vaak meteen afsluit van je intuïtieve weten. Het heeft echter een natuurlijk gevoel voor het goede,  het inspireert, is liefdevol voor jou en geeft zin aan het leven, het is als een innerlijke kompas. Het voelt als vast en zeker en dringt door tot elke cel in je lichaam.  Eenvoudig, subtiel, helder, licht. Intuïtie werkt veel sneller en is veel wijzer dan het verstand. Je hart loodst je voorbij wat standaard en gebruikelijk is en geeft je zonder omwegen ‘de lamp van Aladdin’ die wonderen mogelijk maakt. 

Tot slot

Intuïtieve signalen zijn er altijd, of je je er voor open stelt of niet. Als echter de aandacht teveel naar ons hoofd gaat en we te eenzijdig analytisch en mentaal bezig zijn is het bijna onmogelijk deze intuïtieve en instinctieve signalen in je bewustzijn toe te laten.

Ik ben er van overtuigd dat we het contact met onze instinctieve en intuïtieve signalen kunnen herstellen, kunnen waarnemen, kunnen leren kennen en leren vertrouwen. Het is echter soms heel subtiel waar te nemen en soms een moeilijk te pakken iets. Als je echter ruimte maakt voor je gevoelsleven en gaat ‘luisteren’ kan de kracht van intentie, je natuurlijke vermogen herstellen en kan energie door je heen stromen. Je zult meer vertrouwen en innerlijke rust ervaren, je zult antwoorden vinden waar je in het gezin, werk en in je relaties baat bij hebt. Daarnaast zul je meer van je ware potentie laten ontvouwen.

Ik hoop dat je na dit lezen meer inzicht hebt gekregen in het verschil tussen de stem van je ego en intuïtie. Ik ben ook benieuwd of je tijdens het lezen dingen herkent, wat je mogelijk intuïtief voelt of opmerkt vanuit het ego ? en waaraan je dat waarneemt ? Laat je het met weten ? 

In mijn volgende blog zal ik  oa. meer delen over de verschillende intuïtieve signalen en niveaus die je kunt herkennen. Mocht je verdere vragen hierover hebben stuur me dan gerust een berichtje. Je mag me uiteraard ook een berichtje sturen om een gratis kennismakingsgesprek te plannen als je meer uit je hoofd wilt komen en vertrouwen en rust wilt voelen door de stem van je intuïtie te versterken en te volgen.

Lieve groet,

Anneloes van Vrijmaker Company

 

 

 

Scroll naar top
Vrijmaker Company draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders